In de huidige tijd, waarin steeds meer van ons wordt gevraagd met het oog op onder andere privacy en hybride werken, vindt dataopslag steeds vaker extern plaats, in plaats van op interne servers. Een eenvoudige oplossing hiervoor is gebruik te maken van de Cloud. StayonIT denkt graag met je mee en gaat graag met je in gesprek om te achterhalen welke Cloud het beste bij jou of jouw bedrijf past.

Private Cloud

Je bestanden worden opgeslagen in een online dataserver. De Private Cloud beschikt over de benodigdheden voor Cloud-computing die worden gebruikt door één organisatie. StayonIT kan dit realiseren in jouw fysieke datacenter binnen jouw organisatie of bij een onafhankelijke hosting partij.
Het uitgangspunt is dat de services en infrastructuur worden onderhouden op een privénetwerk.

StayonIT adviseert Private Cloud wanneer je het moderne werken centraal hebt staan binnen jouw bedrijf en je jouw medewerkers de mogelijkheid wil bieden om overal te kunnen werken en gebruik te maken van de benodigde applicaties, zonder dat er gevoelige data lekt.

Public Cloud

Deze Clouddienst draait volledig bij een externe en gespecialiseerde partij. Er wordt gebruik gemaakt van een gedeelde online infrastructuur waarin jouw data en applicaties zich bevinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Microsoft (Azure).

Public Cloud wordt door StayonIT geadviseerd wanneer jij of jouw bedrijf behoefte hebben aan de voordelen van de Cloud, maar wanneer je niet veel tijd en energie kwijt wil zijn aan de inrichting en implementatie hiervan.  Deze Cloud is met name geschikt voor snelgroeiende bedrijven of voor bedrijven met een wisselende behoefte.

Hybrid Cloud

De Hybrid Cloud biedt het beste van zowel de Private als Public Cloud. Concreet komt dit erop neer dat StayonIT de moderne, toekomstgerichte oplossingen die flexibiliteit en schaalbaarheid behoeven naar de Public Cloud verhuist. En de gevoelige data, applicaties en gespecialiseerde omgevingen worden door StayonIT on-premises of in de Private Cloud ondergebracht.

Dit biedt een uitkomst voor bedrijven die bijvoorbeeld gefaseerd over willen naar de Cloud of die de voordelen van zowel Private als Public Cloud optimaal willen benutten.

Back up & uitwijk

Tegenwoordig heeft elk bedrijf een plan nodig die voorziet in wat te doen bij calamiteiten die de bedrijfsprocessen mogelijk kunnen stilleggen. Het is tijdens calamiteiten noodzakelijk om uit te kunnen wijken naar een secundaire omgeving. Dit is voornamelijk van belang voor bedrijven die nog geen (volledige) Cloud-strategie hebben. StayonIT kan je helpen bij het bepalen van de juiste strategie voor jouw bedrijf en ondersteunen bij het inrichten van een back-up en uitwijkomgeving.

Wil jij gebruik maken van de Cloud en hierin volledig worden ontzorgd? Of wil je er zorg voor dragen dat je bedrijfsprocessen blijven draaien tijdens calamiteiten? Neem dan snel vrijblijvend contact op met StayonIT om de mogelijkheden te bespreken!